En bit av 2013

 
Ja jäklar, vilket år det har varit.

Hejdå julen

Julen har varit och farit och jag hoppas alla har haft det bra, för det har jag!
 
 
Förutom att ha ätit gott, öppnat julkappar och umgåtts med släkt och vänner så har det blivit en del hemmafester, krogkvällar och förstås firande av Nannas födelsedag.
 
 

December days

Julen närmar sig, julkapparna är inpackade och julgodis bakas var och varannan dag.
Det här är nog en av de härligaste tiderna på hela året. 
 

Collecting moments

Vilken underbart härlig dag det här torsdagen har varit! Jag steg upp tidigt, släppte ut hästarna och fixade i stallet, gick in och åt godaste frukosten och sen bar det iväg till Ölis på en angenäm men halkig hundpromenad med Nanna. Där runt tre tiden vankades det kaffedejt vid torrkullan med bästa Louise och Sonja och som vanligt hade vi hur roligt som helst! När jag kom hem rörde jag dessutom ihop min favoritfudge som för tillfället stelnar i kylskåpet, så nu återstår bara film och det obligatoriska kvällsteet.
 
 Hoppas alla andra har haft en lika fin dag!
 
 

En liten julklapp till mig själv

 

Ever wondered why you dream the things you do?

 

It's so easy in this blue, where everything is good

 

Busfrön

 

En lite annorlunda efterrätt

Provade att laga en brietårta med frukt, nötter och honung till efterrätt idag. Det var bara att värma osten i ugnen några minuter, slänga på nötter och torkad frukt och ringla över honung. Enkelt, fint, lite speciellt och definitift ett måste för den som gillar vitmögelost.
 
 

Winter wonderland


And our dreams will break the boundaries of our fear

Trevlig självständighetsdag allihopa! Själv har jag för fullt upp för att fira desto mera. B och N stack iväg till umeå på julfest idag så mamma och jag agerar djurskötare på heltid med vår egen ranch + 3 extra hundar, en kisse och höns. Men om jag är helt ärlig så tycker jag ju att det bara är roligt!
 
Vi har också varit en sväng till vörå idag och hälsat på några släktingar men bilresorna tog en halv evighet eftersom det har snöat som attan igår och idag och plogbilarna verkar inte ha tid att befinna sig i österbotten. Men hellre snökaos än halka.
 
 

Everybody wants to rule the world

 

Off to wonderland

 
Något av det bästa med hösten och vintern är nog absolut frosten. Allting glittrar, det krasar under fötterna och världen är lite finare.
 

Katt och hund

 

Julgott

Snökakor, glöggkaka, pepparkakscheesecake med lingonsylt, kanel- och sockerpuffar och ugnspäron med kanel och honung. Jag har liksom blivit 100 % angagerad i julbakning på sistone och gud så gott allting är! Nästan lite löjligt.
 
 

Nypon i morgonsol

 

Stop thinking and just let things happen

Har hunnit med en hel del den här veckan och lite flitigare skulle nog uppdateringen ha varit om inte internet valde att ta vintersemester en vecka tack vare all härlig blåst och fallna träd. Nåja, bland annat har jag hälsat på min fadder i böle och vandrat runt i julpyntade Vasa. I torsdags blev det kaffeträff hos Danielas med Robin och Sonja och årets lillajul bestod av glöggdrickande och krogkväll med bästa Robin. Så jag kan bara hoppas att de kommande dagarna blir lika fenomenala!
 
 

RSS 2.0