I still want to drown whenever you leave, please teach me gently how to breathe


See maybe I’m too quiet for you. You’ve probably never noticed me. But if you’re too big to follow rivers, how you ever gonna find the sea?

Kravlade upp ur sängen halv 8 idag och for ut på en ridtur i morgonsolen. Det piggade upp. Sen hoppade jag i duschen och begav mig vidare till vasa där jag vandrade runt och shoppade lite smått och gott, bland annat de gulliga örhängen på bilden. Det bör uppmärksammas att jag fick hem den eländiga biologi boken också. Förutom att slösa pengar åt jag gott vid café de paris med trevligt sällskap samt tog en sväng förbi Simon's.


What would you do if you weren't afraid?


Förutom en långpromenad med hundarna i kvällssolen så har jag bara suttit inomhus och stirrat rakt fram idag. 
Mycket givande. Men man kan ju inte vara pigg och effektiv varje dag, eller? 
Ska i alla fall dra iväg till vasa några timmar imorgon och fördriva tiden med lite shopping. Det enda jag egentligen behöver är dock biologi repetitionsboken men antagligen kommer jag hem med en massa annat. För ovanlighetens skull.
Nåja, nu tänker jag fortsätta med min slappa dag. Big bang theory, friends och sitcom tisdag - here I come!

I lost my mind down the yellow brick road
















Djurvän här hej. Idag inleddes mitt sportlov officiellt och jag har minsann sportat! Jag började dagen med en lång ridtur och fortsatte med att jaga fast min kanin i snön samt att gå på en hundpromenad på isen. Sådär annars har jag bläddrat lite i hälsoläraboken och biologihäftet. Ska läsa lite mera och sen ta ledigt för kvällen! Men först några våfflor.

Love will take you there


Förutom att ha varit på en härlig promenad på isen så har jag också tillbringat dagen med att baka limebakelser på mandelbotten! Riktigt goda. Och bara för att jag är en snäll dotter tänker jag traska genom skogen med en bakelse åt mamma som jobbar kvällsskift. Pluspoäng, hihi.

Dogs love you no matter who you are.















You can't buy happiness but you can buy ice cream and that's kind of the same thing.




Mandelparfait med jordgubbssås och citronglass i chokladkorg. Klicka här för recepten!

Svart och vitt










Serious shit.

Did I say I'm just a boy?




Jag som trodde att fotokursen inte kunde bli tråkigare. Så fel jag hade. Idag kollade vi på bilder från olika tidningar i ca 3 och en halv timme. Och imorgon ska vi antagligen fortsätta, ohyggligt spännande. Men dagen avslutades i alla fall med en bra konsert. När jag kom hem drabbades jag av bakningsfeber och slängde ihop chokladcocetter (bilden), petit fours och mandelparfait. Jo, nej jag är helt normal.
Ps! första bilden fotade Ben igår.

If you love me, with all of your heart. If you love me, I would make you a star in my universe.




Dream on, dream until your dreams come true

Vet inte riktigt vad man ska säga om fotokursens första dag. Vi lärde oss lite basic saker om kameran och photoshop. Säkert nyttligt men lite tråkigt. Förhoppningsvis blir det bättre. Helt klart bättre än vanliga dagar dock.
Här en bild på dagens lekkamrat med sol i ögonen; Ben!


Under the same sky, dreaming the same dream.




Söndag - vilodag? Nej. Har storstädat mitt rum, bakat mumsig cheesecake, läst på biologi, haft dragkamp med dennis och skrattat så tårarna runnit med bror. Dessutom ser jag fram emot måndagen för första gången på länge! Imorgon är det vecka 8 och vi har inga vanliga lektioner utan en valfri kurs, jag har valt fotografering. Lite spännande. Och nästa vecka blir det spårtlov!

I am on a seafood diet. I see food and I eat it.








Tacopaj, jordgubbs- och kokospanna cotta, mintte och ostbricka. Det bästa med helgen är maten. Så där annars så har jag idag ridit, varit ensam hemma, gått ut och gå med Nanna och gjort misslyckade försök med att läsa biologi och städa rummet.

Den som sade att pengar inte kan köpa lycka, vet inte var han skall shoppa.






Var till stan för någon dag sedan, tog passfoton och traskade runt några timmar. Jag kom hem med pennor, tartelett- och muffinsformar, en jordgubbsskärare, bakningsbok och en äppelsvarv åt pappa. Haha säger jag bara!

Some die young, but you better hold on.





If you're reading this.. congratulations, you're alive. If that's not something to smile about, then I don't know what is.


Fredagen till ära så provade jag att laga något helt nytt - yougurtglass! Enkelt, roligt och det blev den godaste glass jag ätit på länge! Receptet dyker väl upp på bakningsbloggen så smånigom och det rekommenderas varmt.

Here i go, I'll tell you what you already know





Det är fredag och alla prov är skrivna (och godkända är jag övertygad om). Bästa sättet att fira var en promenad i kvällssolen på isen.

I was born to be your sockerbagare


Penkkis 2012. Jag överlevde och abisarna var ju snälla som gav mig utmärkelsen "årets sockerbagare".
Nästa år blir det vår tur!

That’s how its supposed to be, living young and wild and free












En lite galen natt som vanligt. Bilderna får ju tas med en nypa salt!

We like to party, you know?


Det blev ordentligt med partajas igår hos Robin's!
Några bilder kommer väl upp lite senare men nu ska jag iväg och käka soppa till mommos. see ya

You're the only one



Angus and Julia Stone. Alltid lika jäkla bra.

The only thing that keeps me going is how brilliant and amazing I am.

Geografiprovet gick helt bra idag, for en sväng till bibban efter skolan och lånade hem några bakningsböcker. Det var väl inte världens smartaste drag på grund av pågående provveckor och kommande studentskrivningar. Nåja, man lär väl sig av sina misstag.

När jag kom hem for jag på en kort ridtur och jag kan ärligt säga att de var de bästa 20 minuterna på hela veckan. Har saknat att tävla ikapp med bilarna på min vilda springare. Sen proppade jag i mig lite pizza, slängde några ord med Simon som var hemma en stund och agerade assisten åt Nanna på en trevlig hundpromenad.

Sen måste jag bara skryta lite över att jag orkat läsa fyra kaptel ur den fjärde biologiboken idag också! Duktig flicka.



The best things in life aren't things


God chokladfudge och trött unge. Fredag imorgon, det ser jag fram emot.

It can be the one you run to, the one that saves ya


You light up my world like nobody else



Igår var det meningen att jag skulle läsa på finska prov med det slutade med att jag bakade cupcakes.






Och idag har jag gått på promenad på isen, läst ut en biologibok, bläddrat i geografiboken och kladdat ihop lite chokladfudge. Intresseklubben antecknar, jag vet.

Måndagskänsla.


Du säger att jag skrämde bort dig men du var ju aldrig här














Helgen har bestått av att fira pappa (det vill säga äta massor av gott och umgås med närmaste släkten), promenader i kylan och oändligt av biologi läsning samt en hel del finska. Känner mig redan en aning trött inför dessa kommande provveckor. Men det kunde ju vara värre!

Livet är sött.




RSS 2.0